Osteopathie | Middelhoek Osteopathie - Ervaren osteopaat in Zeeland
Osteopathie | Middelhoek Osteopathie - Ervaren osteopaat in Zeeland
Osteopathie | Middelhoek Osteopathie - Ervaren osteopaat in Zeeland

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele therapie waarbij de therapeut zoekt naar bewegingsverliezen in het lichaam. Door een bewegingsverlies van verschillende weefsels in het lichaam (wervels, gewrichten, spieren, organen) raakt het lichaam uit evenwicht wat kan zorgen voor lichamelijke klachten.

Wat is een osteopaat?

Een osteopaat zoekt naar de oorzaak van een probleem en ziet het lichaam als één geheel waarbij het zelfgenezend proces van het lichaam erg belangrijk is. Door een bewegingsverlies te behandelen kan het lichaam vaak zelf herstellen en de klacht in het lichaam verhelpen.

Een osteopaat heeft tijdens de scholing geleerd om een verstoord evenwicht in het lichaam te vinden en dit te behandelen. Osteopathie baseert zich hierbij op de anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en pathologie van de mens.

Hoelang duurt één consult?

Een consult duurt 30 of 45 minuten, afhankelijk van uw behandelplan. Voor meer informatie over de duur van een consult en de prijzen kunt u hier terecht.

Moet ik iets meenemen naar de afspraak?

Mocht u iets hebben wat mij kan helpen in de beeldvorming van uw klachten zoals een medicatieoverzicht of medische verslagen van artsen of specialisten dan mag u dit meenemen.

Vergoedt de verzekering de behandeling?

Osteopathie wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed en is te vinden in uw aanvullende zorgverzekering als complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Het verplichte eigen risico is hierbij niet van toepassing. Wel is het raadzaam, voordat uw een afspraak maakt, om eerst na te gaan of dit daadwerkelijk in het verzekeringspakket zit. Zo weet u waar u aan toe bent voor de behandeling plaats vindt.

Moet ik zijn doorverwezen door een arts of therapeut?

Soms krijgt u het advies van een andere therapeut of een doorverwijzing van een andere behandelaar om eens naar de osteopaat te gaan. Het is niet nodig of een verwijzing te hebben van een arts. De zorgverzekering zal hier geen onderscheid in maken.

Voor wie is osteopathie?

Osteopathie is geschikt voor iedereen. Bovendien is Middelhoek Osteopathie gespecialiseerd in baby- en kinderosteopathie.