Over Osteopathie
-
Wat is osteopathie?
Osteopathie is een manuele therapie waarbij de therapeut met zijn handen opzoek gaat naar bewegingsverliezen in het lichaam. Door een bewegingsverlies raakt lichaam uit evenwicht wat kan zorgen voor lichamelijke klachten. Binnen de osteopathie zien we het lichaam als één geheel waardoor we meerdere weefsels zullen onderzoeken zoals wervels, gewrichten, spieren en organen. Omdat een bewegingsbeperking niet altijd zal zitten op de plek waar de klacht zich uit kan het zo zijn dat een osteopathische behandeling plaats vind elders in het lichaam. Osteopathie is voor iedereen van jong tot oud toegankelijk voor meer informatie voor een specifieke doelgroep klikt u hier.
-
Wat is een osteopaat?
Een osteopaat zoekt naar de oorzaak van een probleem en ziet het lichaam als één geheel waarbij het zelfgenezend proces van het lichaam erg belangrijk is. Door een bewegingsverlies te behandelen kan het lichaam vaak zelf herstellen en de klacht in het lichaam verhelpen. Een osteopaat heeft tijdens de scholing geleerd om een verstoord evenwicht in het lichaam te vinden en dit te behandelen. Osteopathie baseert zich hierbij op de anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en pathologie van de mens.
-
Hoelang duurt één consult?
Een eerste consult duur altijd 45 minuten waarbij we de online vragenlijst bespreken en ons onderzoek en behandeling verrichten. Afhankelijk van uw behandelplan kijkt de osteopaat of er een kort of een lang consult nodig is. Voor meer informatie over de verschillende consulten kunt op de tarievenpagina kijken.
-
Moet ik iets meenemen naar de afspraak?
We vragen u om een handdoek, identificatiebewijs en indien aanwezig medische beeldvorming mee te nemen. Mochten er medische verslagen of doorverwijzingen van artsen of specialisten bijzitten dan lezen wij die graag.
-
Vergoedt de verzekering de behandeling?
Osteopathie wordt door bijna alle zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoedt en is te vinden in uw aanvullende zorgverzekering als complementaire/alternatieve geneeswijze of beweegzorg. Het verplichte eigen risico is hierbij niet van toepassing. Wel is het raadzaam, voordat uw een afspraak maakt, om eerst na te gaan of dit daadwerkelijk in het verzekeringspakket zit. Zo weet u waar u aan toe bent voor de behandeling plaats vindt.
-
Moet ik zijn doorverwezen door een arts of therapeut?
Het is niet nodig of een verwijzing te hebben van een arts of specialist. Soms krijgt u het advies of een doorverwijzing van een andere behandelaar om eens naar de osteopaat te gaan. De zorgverzekering zal hier geen onderscheid in maken.