Familie Rottier, Daan 5 jaar

Mijn zoon klaagde toen hij naar school ging (4 jaar) steeds vaker over hoofdpijn. Het viel ons ook op dat hij zich op school heel anders gedroeg dan thuis. Druk, clown gedrag en niet goed te remmen. We zijn hiervoor bij de huisarts geweest, die zag geen oorzaak voor verwijzing naar de kinderarts. De hoofdpijn bleef en we zijn op advies van de kleuterjuf naar de kinder fysio gegaan. Dit heeft hem wel geholpen, maar de hoofdpijn was niet weg. We liepen ook met hem bij de oogarts op verdenking van een lui oog. Hij heeft een bril gekregen omdat hij een sterkte had van + 3 kindjes kunnen dit vaak zelf goed corrigeren en overgroeien maar kindjes die last hebben met prikkelverwerking kunnen hier hoofdpijn van krijgen en met een bril is dat opgelost. Bij onze zoon ging het toen eventjes goed, maar na een paar maanden in groep 2 kwam hij weer met hoofdpijn thuis. De juf gaf aan op school wordt hij druk en ik zie dat hij dan niet lekker in zijn vel zit maar ik weet niet hoe ik hem kan helpen. Ik heb toen contact opgenomen met Lieven nadat ik gegoogeld had op osteopathie bij kinderen. Ik heb haar een mail gestuurd met wat er met hem aan de hand is en ik was een beetje ten einde raad. Lieven heeft mij naar aanleiding van die mail gebeld en eindelijk had ik het gevoel dat iemand helemaal begreep waar ik met hem tegen aanliep. Zo fijn!! Onze zoon was een sterrenkijker bij de geboorte en heeft het ook even taai gehad tijdens de bevalling en daar lag de oorzaak van de hoofdpijn. Hij zat niet lekker in zijn vel en het zat vooral niet lekker in zijn hoofd. Lieven heeft ervoor gezorgd dat er meer ruimte is in zijn hoofdje. De hoofdpijn die hij aangaf zat precies op de plek waar ook een richel zat op zijn voorhoofdje. Deze richel veroorzaakte spanning, deze is nu zo goed als verdwenen en de hoofdpijn is weg! Wij hebben een heel ander kind teruggekregen na de behandelingen. Hij zit lekker in zijn vel, kan alles veel beter aan. Inmiddels zit hij in groep 3, hij kan goed meekomen en loopt met lezen zelfs voor. Het is altijd een enthousiast levenslustig kereltje geweest, ziet alles en neemt ontzettend veel op maar hij heeft nu de rust in zijn lijfje en vooral in zijn hoofd om alles goed een plekje te geven. Ik ben zo blij dat we het hem bij Lieven terecht zijn gekomen en dat zij hem zo geholpen heeft weer lekker in zijn vel te zitten! Hij merkte zelf ook dat de behandelingen hem goed deden, hij vroeg tegen de tijd we weer een afspraak hadden mam, wanneer moeten we weer? Hij merkte zelf dat het weer nodig was. Inmiddels gaat het zo goed met hem dat we wat langer weg mogen blijven.

Familie Rottier, Sanne 0 jaar

Met onze dochter ben ik ook bij Lieven geweest toen ze een paar weken oud was, ze had een voorkeurshouding en dronk ontzettend onrustig, spoog veel en had last van haar darmen. Ze heeft tot een week of 37 in stuit gelegen en is uiteindelijk gedraaid en gewoon geboren. Er zat behoorlijk wat spanning in haar nekje, dit heeft Lieven behandeld en na de 1e behandeling merkten we al dat ze rustiger dronk en minder spoog. Ook kwamen de darmen beter op gang. Na een paar behandelingen hadden wij een hele rustige ontspannen baby! Ze dronk veel rustiger, spoog veel minder en ze kon zich ook heel goed ontspannen. Door de stuitligging heeft ze toch een milde variant van heupdysplasie en heeft ze een spreidbroek (pavlik bandage) om tijdens haar slaapjes overdag en ‘s nachts. De kant waar het heupje niet goed ontwikkeld was was wat gespannen, dit heeft Lieven behandeld zodat de beentje goed naar buiten vielen in de pavlik bandage. Zelfs de kinderorthopeed viel het op dat ze zo soepeltjes dat beentje naar buiten liet vallen tijdens de controle (ze had hem toen een week om). Door de pavlik bandage ging ze weer meer spugen en merkte ik bij het geven van de fles dat ze weer wat onrustiger was en niet zo goed haar “plekje” kon vinden. Haar lichaampje wordt door de pavlik bandage in een bepaalde houding “gedwongen” die weer spanning rond haar schouders veroorzaakte en dat had ook weer invloed op haar slokdarm. Nadat Lieven dit behandeld had was het spugen weer een stuk minder en drinkt ze weer rustig haar flesjes leeg!!

Familie Rottier, Tanja

Zelf had ik al langer bestaande klachten in mijn nek en knie. Ben daar al voor naar verschillende behandelaars geweest maar het ging niet weg of maar kort weg. Ik dacht eigenlijk leer er maar mee leven, dat hoort er gewoon bij. Na de fantastische resultaten die Lieven bereikt had bij onze zoon, heb ik me door haar laten behandelen. Ik ben er zo blij mee! Mijn klachten zijn zo goed als weg en ik zit veel beter in mijn vel! Ik merk dat we iedere keer een stapje verder komen.

Lieven is een hele lieve professionele vrouw, heel geduldig met kinderen en ze denkt mee. Ik vind het heel knap hoe steeds de hele behandeling mijn zoon rustig kon houden met grapjes, leuke verhaaltjes en belangstelling voor zijn leven zoals een schoolreis vakantie o.i.d. Oh ja en de cadeaumand dat is ook een schot in de roos:-) Ik ben er zo blij mee dat we bij haar terecht gekomen zijn!

Jorieke

Al in de kraamweek kregen we de tip van onze kraamverzorgster om met onze zoon naar Lieven te gaan. Hij is geboren als sterrenkijker waardoor een vacuumverlossing nodig bleek. We gingen met de intentie ‘even checken, je weet nooit’, op dag 8 al bij Lieven langs. Ze vroeg ons naar zijn gedrag en voelde daarna over heel zijn lichaam. Ze voelde al snel dst er spanning stond op de onderste schedeldelen, waardoor hij niet op zijn rug kon liggen en zijn hoofd niet naar links kon draaien. Dit hadden we inderdaad gemerkt bij het slapen en verschonen; een enorm gekrijs en drama. Ook wriemelde hij in de maxicosi of als je hem vasthield net zolang totdat hij in een enorme kronkel zat, om de pijn niet te voelen.
Na de eerste behandeling merkten we direct verschil: hij zat op de terugweg al rechter in het stoeltje en in de loop van de week verbeterde het nog aanmerkelijk. Daarna nog twee behandelingen gehad, de tweede week ging hij erg spugen en overstrekte hij zich vaak. Ook na de tweede behandeling weer een stuk rustiger kindje. Tijdens het laatste consult constateerde Lieven geen spanning meer bij het hoofdje, maar de spanning in zijn buik was nog erg heftig. Daardoor in combinatie met de observaties in zijn gedrag gaf ze aan te denken aan een lactose-intolerantie. Daarop ben ik gestopt met het eten/drinken van lactose en binnen twee dagen waren de krampen sterk verminderd qua intensiteit en duur (van enkele uren tot enkele minuten nu) en het overstrekken ook.

Tijdens de behandelingen merkten we meteen aan onze zoon wanneer de pijnlijke plekken er waren, hij huilde dan en probeerde een andere houding aan te nemen. Lieven had alle geduld met hem en gaf zelfs tijd tussendoor even te voeden, zodat hij weer wat zou ontspannen. Als ze aan het werk was had hij daar geen last of pijn van, dat was heel fijn om te merken!

Lieven heeft hem en ons enorm geholpen, professioneel, menselijk, warm en eerlijk.

Clary

Magali is een hele lieve, hartelijke vrouw.
Luistert goed naar je. Stelt de juiste vragen.
Na 2 behandelingen al van mijn klachten af waar ik ruim 5 jaar mee heb gelopen.
Kan haar zeker aanbevelen!
Hartelijk dank Magali

Rebecca

Ik ben met onze zoon langs geweest bij Lieven, omdat hij een erg sterke voorkeurshouding had. Wij kregen oefeningen mee van het cb om de andere kant ook te stimuleren, maar ik merkte dat het met oefeningen niet lukte. In verband met de corona, kon ik helaas pas gaan toen mijn zoontje al 10 weken was, maar gelukkig kon in snel terecht.

Na de eerste behandeling bleek er spanning in zijn buikje te zijn, waardoor de voorkeurshouding ontstaan is, na de tweede behandeling ging het al veel beter en kon hij naar beide kanten goed liggen. Ook het spugen werd na de behandeling veel minder en ook was hij veel meer ontspannen. Van de week de laatste behandeling gehad en het gaat zoveel beter. De voorkeurshouding is zo goed als weg, zijn hoofd is veel minder afgeplat en wij hebben een veel meer tevreden mannetje. Ontzettend bedankt voor de goede hulp!

Liset

Onze dochter is geboren met heupdysplasie en had ook een heupluxatie waaraan ze is geopereerd, maar ondanks ze in het gips zat had ze resultaat met de behandeling van Lieven. Ook vanaf de geboorte had ze een erge vorm van voorkeurshouding hiervoor is ze ook behandeld met resultaat door Lieven. Wij hebben absoluut geen spijt dat we deze behandelingsmethode naast de fysio hebben gedaan. Onze ervaring is dat deze 2 behandelaars elkaar goed aanvullen en het proces versnellen met als resultaat een vrolijk kindje zonder pijn.

Marianne

In het herstelproces van mijn burn-out kwam ik na fysiotherapie door een tip bij de osteopaat terecht. Ik werd respectvol en vriendelijk behandeld, niet als nummer maar echt als persoon!. Ook kreeg ik praktische tips wat ik wel/niet moest doen en uitleg over wat Lieven voelde/deed.
Erg fijn om tijdens de behandeling al verschil te merken van spanning naar ontspanning in nek, hoofd en buik. Kortom een fijne ervaring!

Renate

Een paar weken na de geboorte merkten wij op dat onze dochter een flinke voorkeurshouding had ontwikkeld en daarmee ook een afgeplat schedeltje. Op het consultatiebureau werd aangegeven dat we nog even konden afwachten en dat het waarschijnlijk nog wel beter zou gaan. Toch vertrouwden wij het niet, volgens ons kón ze haar hoofdje gewoon niet naar de andere kant draaien. Via via zijn wij bij Lieven terecht gekomen, die gelukkig aangaf dat het wel degelijk nodig was om wat aan de voorkeurshouding te doen. Haar hele rechterkant + schedel stond op spanning. Na de eerste behandeling zagen we al een heel verschil en uiteindelijk kan onze dochter na 4 behandelingen weer alle kanten op kijken. En nu na 3 maanden later kijkt ze alle kanten op en is er bijna niets meer van de afplatting te zien.

Na deze positieve ervaring met osteopathie (Lieven) bij onze dochter, heb ik voor mezelf ook een afspraak gemaakt. Ik bleef wat klachten houden na de spoed keizersnede, zoals een dik en gevoelig litteken en rugpijn. Ook ik voelde na de eerste behandeling al vooruitgang en nu na 4 keer behandelen, is de rugpijn zo goed als verdwenen en wordt het litteken en het weefsel eromheen soepeler. ( Mede ook door de littekenfysiotherapie behandeling waar Lieven mij voor heeft doorgestuurd) Ik ben positief ‘ verrast’ en zou alle mama’s met klachten na de zwangerschap, of met klachten bij je pasgeboren baby’tje aanraden om eens langs te gaan bij Lieven. Ze denkt me, is eerlijk, lief voor de baby en heel toegankelijk!

Trudi

Lieven is een fijne en hartelijke vrouw, die haar vak goed verstaat!

Kathelein

De eerste weken na de geboorte was onze dochter vaak onrustig. Ze was enorm beweeglijk, huilde veel en er leek haar iets in de weg te zitten. Het was zelf moeilijk te achterhalen wat er ‘dwars’ zat, aangezien ze geen krampjes leek te hebben, goed dronk en ook in de nacht goed sliep. Overdag echter liep ik de hele dag met de draagzak en kon ik haar bijna niet wegleggen in de box bijvoorbeeld. Na een goede ervaring te hebben gehad bij Lieven Middelhoek voor mezelf en mijn oudste dochter, besloot ik een afspraak te maken. Fijn dat dit al zo snel kon en mogelijk was zo kort na de geboorte! Lieven heeft onze dochter drie keer behandeld. Haar schouder, nek en schedel zaten aan de linkerzijde vast (mogelijk omdat ze is geboren met een opgeslagen armpje). Lieven heeft haar heel rustig en zacht behandeld en daarbij goed uitgelegd wat ze deed. Heel fijn ook om een volledige ‘check’ van het lijfje te krijgen, zo wisten we bijvoorbeeld dat de darmpjes gewoon rustig waren. Na een behandeling merkten we al verschil, maar kwam de onrust nog wat terug. Na de tweede en laatste behandeling, merken we echt dat het haar erg goed heeft gedaan. Wanneer ze nu huilt is dit te verklaren (honger etc), maar is ze verder een heel tevreden en vrolijk meisje. Ik zou iedereen aanraden om met klachten bij een baby’tje een bezoek te brengen aan Middelhoek Osteopathie. Het kan echt het verschil maken.

Julia

Wij zijn bij Lieven langs gegaan toen onze zoon Maxim 3 weken oud was. Wanneer hij niet aan het slapen was kon hij alleen maar schreeuwen en leek daarom eigenlijk constant ontevreden. Tijdens het drinken aan de borst lag hij in een erg gespannen houding en door de dag heen overstrekte hij zich behoorlijk vaak. De roze wolk die we hoopten te hebben was in deze weken meer een donderwolk… Mijn lerares van de zwangerschapsyoga had toentertijd al eens aangeraden om bij klachten je baby wellicht een keertje na te laten kijken door een osteopaat, wat toen als een irrelevant advies klonk. Na 2 weken slapeloze nachten hebben wij toch besloten eens te gaan googlen voor een osteopaat en zijn zo bij Lieven terecht gekomen. Wat een verademing! Maxim bleek wat punten in zijn lichaam te hebben die vast zaten, waar hij blijkbaar erg last van had; op zijn schedel, bij de schouderbladen en zijn linker heup. Na 2 behandelingen heeft hij werkelijk nergens meer last van. Wij hebben nu een vrolijke en uitgeslapen baby van bijna 7 weken oud waar we gelukkig weer volop van kunnen genieten! Schreeuwen doet hij nauwelijks meer en op alle vlakken lijkt hij erg tevreden.
Lieven heeft alle tijd genomen om alles uit te leggen en om Maxim te onderzoeken. Na de behandelingen heeft ze ook nog wat tips mee gegeven voor de krampjes waar hij wat last van heeft. Erg meedenkend en vooral ook heel erg professioneel!

Piet

De behandelingen bij Middelhoek Osteopathie worden zeer gewaardeerd. Goede afspraken en behandelingen.

Rens en Laura

De eerste weken na de geboorte was onze dochter vaak onrustig. Ze was enorm beweeglijk, huilde veel en er leek haar iets in de weg te zitten. Het was zelf moeilijk te achterhalen wat er ‘dwars’ zat, aangezien ze geen krampjes leek te hebben, goed dronk en ook in de nacht goed sliep. Overdag echter liep ik de hele dag met de draagzak en kon ik haar bijna niet wegleggen in de box bijvoorbeeld. Na een goede ervaring te hebben gehad bij Lieven Middelhoek voor mezelf en mijn oudste dochter, besloot ik een afspraak te maken. Fijn dat dit al zo snel kon en mogelijk was zo kort na de geboorte! Lieven heeft onze dochter drie keer behandeld. Haar schouder, nek en schedel zaten aan de linkerzijde vast (mogelijk omdat ze is geboren met een opgeslagen armpje). Lieven heeft haar heel rustig en zacht behandeld en daarbij goed uitgelegd wat ze deed. Heel fijn ook om een volledige ‘check’ van het lijfje te krijgen, zo wisten we bijvoorbeeld dat de darmpjes gewoon rustig waren. Na een behandeling merkten we al verschil, maar kwam de onrust nog wat terug. Na de tweede en laatste behandeling, merken we echt dat het haar erg goed heeft gedaan. Wanneer ze nu huilt is dit te verklaren (honger etc), maar is ze verder een heel tevreden en vrolijk meisje. Ik zou iedereen aanraden om met klachten bij een baby’tje een bezoek te brengen aan Middelhoek Osteopathie. Het kan echt het verschil maken.

Heleen

In april ben ik bevallen van Yara. Yara had eigenlijk vanaf het begin al een voorkeurshouding. Na 1,5 week ben ik gaan googlen en kwam terecht bij Lieven. Ik kon de volgende dag al terecht en ze constateerde inderdaad dat Yara een voorkeurshouding had. Na 1 behandeling kon Yara haar hoofdje weer goed en zonder moeite naar links en rechts draaien. Wat ben ik blij dat ik er zo vroeg bij was ( ik twijfelde even of Yara niet te jong was). De behandeling voor Yara maar ook voor mezelf heb ik als zeer prettig ervaren en zeker een aanrader!

Jiska

Toen onze dochter (Amber) enkele weken oud was, was ze af en toe wat onrustig tijdens het drinken. Ook lag ze wat krom als je haar op je arm legde. Ze kon niet ontspannen.
Op advies en een hele tijd getwijfelt te hebben, zijn we toch maar naar een osteopaat gegaan. Lieven werd hierbij geadviseerd door een goede vriendin van mij, want zij ging wel eens langs ivm rugklachten en had goede verhalen over Lieven. Ondanks mijn drukke agenda kon ik binnen 2 weken terecht!
Ze lag nog geen minuut op de behandeltafel en ze voelde gelijk dat ze spanning had op haar schedel en tussen haar schouderbladen. Dit is behandelt ( met een hoop gekrijs van Amber, waarbij ikzelf ook een traantje moest laten) en na 1 behandeling van 45 min was dit al stukken beter. Amber was meer ontspannen en het drinken ging stukken beter.
Wát zijn we blij dat we zijn gegaan! Bij nader inzien iets te laat. Ze was intussen14weken oud. Terwijl we dit al vrij snel doorhadden, maar dachten: “het gaat vast wel over. Geef het wat tijd.”
Uiteindelijk nog 3 behandelingen gedaan en het is een wereld van verschil! 🙂
Heeeeeel erg bedankt Lieven! We zullen jou zeker aanraden als osteopaat!

Marloes

Julia is ons dochtertje van 2 maanden oud. Ze had savonds veel huil momenten en kregen haar moeilijk stil. Tot we bij Lieven zijn geweest. Ze gaf aan dat Julia teveel spanning had in haar nek en trok naar haar schedel, waardoor ze een lichte voorkeurskant had. Na behandelingen en praktische tips huilt Julia savonds niet meer. Daarbij kwam ook naar voren dat ze last van krampjes had. Door tips voor het aanpassen van mijn eigen voeding had Julia veel minder krampjes en weten we nu van welke voedingsstoffen Julia meer krampjes krijgt. Lieven is erg fijn in het contact en kijkt wat de baby aan kan op dat moment. Ze past zich aan wat de baby prettig vind. Zo vond Julia het niet fijn op de behandelbank maar liever lopend in de armen van Lieven terwijl zij haar behandeling voort zet.

Amely

I.v.m. rugklachten bij Lieven terecht gekomen. Na de eerste behandeling al een enorm verschil. Na 2 behandelingen een wereld van verschil! Minder vermoeidheid, minder acne, rustige buik, lichamelijk soepel en pijnloos en ook een betere vochthuishouding. Lieven is professioneel en rustig, waardoor de behandeling zeer fijn verloopt.

Annemiek

Onze dochter van 9 jaar liep al langere tijd met pijn aan haar knie, zeker na het sporten. Al na de eerste behandeling van Lieven merkten we dat ze beduidend minder klachten had. het lijkt wel toveren, aldus onze dochter. Hadden we dit maar eerder geweten!

Desiree

Na 10 jaar rondlopen met nek-, rug- en buikklachten, en vele fysio-behandeling later, kwam ik voor het eerst in contact met osteopathie bij Lieven.Na enkele behandelingen merk ik dat de klachten toch duidelijk minder zijn geworden. Een duidelijk verschil qua aanpak als fysiotherapie! Was ik hier maar eerder mee gestart!

Annet

Voor het hardlopen, en zeker wanneer ik een marathon ga lopen, is het van belang dat alles in orde is met je lijf. Lieven zorgt ervoor dat ik in balans ben. Ik ben super tevreden over haar behandelingen. Kan altijd bij haar terecht.

Mariska

Lieven heeft me van mijn nek, schouder en arm klachten afgeholpen. Super tevreden over de behandeling, bij klachten kan ik adviseren om naar Lieven te gaan. Bedankt voor je hulp, adviezen en ondersteuning!

Gilles

Ik ben al meerdere keren bij Lieven geweest voor behandeling van rug-, nek- en buikklachten. Elke keer sta ik versteld van het effect van haar behandeling. Binnen de kortste keren zijn mijn klachten verdwenen. Omdat ik graag sport en niet meer de jongste ben, kan ik het daardoor nog steeds met veel plezier blijven doen. Andere sporters met lichamelijke klachten raad ik altijd aan om naar Lieven te gaan.

Angela

Een aantal jaar geleden, toen Lieven net was begonnen met haar praktijk, schoot het onverwachts in mijn rug. Aangezien ik twee dagen later een dansoptreden had, was ik met spoed opzoek naar iemand die mij kon helpen, want lopen/liggen/zitten alles deed pijn. Via via ben ik bij Lieven terecht gekomen. Ze begreep mijn klacht en heeft extra tijd voor mij vrijgemaakt om me te helpen. Na een gesprek en een behandeling was de pijn zo goed als weg en kon ik toch optreden! Hier ben ik haar nog steeds erg dankbaar voor, want de moed zakte mij toen al in de schoenen. Helaas zijn het wel terugkomende klachten, maar ik ben blij dat ik weet dat ik bij Lieven terecht kan. Ze weet bij mij nu direct wat ze moet doen en geeft daarnaast ook goede uitleg, tips en ze stelt je erg op je gemak!

Michiel

Uit het niets voelde ik me niet lekker worden tijdens een boswandeling met familie en ik viel letterlijk om. Dat kan ik me niet meer goed herinneren, maar mijn familie schrok zich rot en dachten dat ik een hartaanval kreeg. Ik was even “out” en kwam weer vrij snel bij. Ik kon weer gewoon opstaan en lopen, maar bij thuiskomst toch maar een afspraak gemaakt met de huisarts. Dan ga je van de cardioloog naar de neuroloog, die vonden gelukkig niets, maar je bent er weken mee zoet. In die periode was ik op mijn werk ook een keer onwel geworden. In de tussentijd tipte iemand mij over de osteopaat Lieven Middelhoek en ik kon vrij snel bij haar terecht. Zij constateerde een blokkade in mijn nek waardoor ik, als ik mijn hoofd naar beneden deed, omver ging. Na de eerste behandeling had ik gelijk nergens last meer van! Ik ben nog een tweede keer bij haar geweest voor de zekerheid, maar had geen klachten meer.

Plaats een recensie

familie Riep

Met onze dochter van 3,5 week bij Lieven geweest, op advies van kraamzorg, o.a. vanwege vacuümverlossing bij de bevalling, darmkrampjes en omdat onze dochter bij elke verschoning/omkleden pijn/last van haar hoofdje/nekje leek te hebben. Het bleek inderdaad om een verhoogde spanning te gaan op meerdere plekken.

In totaal 3 behandelingen gehad, en de pijn/ongemak in het hoofdje/nekje is zo goed als weg. Ook zijn de darmkrampjes een heel stuk stabieler en hebben we een heel tevreden kindje, ook met verschonen/omkleden.

Lieven was tijdens de behandelingen voorzichtig, rustig, lief en professioneel. Wanneer onze dochter even moest huilen of onrustig werd, werd er eerst ruimte gemaakt om haar weer gerust te stellen en comfortabel te krijgen, en daarna werd de behandeling hervat.

We raden Lieven zeker aan!

Jacqueline

We zijn bij Lieven geweest omdat onze zoon met 7 weken steeds huilde zodra we hem plat neerlegde bijvoorbeeld in de box. Als we hem oppakten was het direct weer goed, maar bij opnieuw leggen was het weer huilen. Lieven heeft hem onderzocht en merkte op dat een deel vastzat bij zijn schedeltje. In 3 behandelingen heeft ze dit zo goed als opgelost en genieten wij van een zoon die vrolijk en ontspannen in zijn box kan liggen, lekker te spelen met zijn speeltjes 🙂

Imke

Kundig en goed advies, ook ver in de zwangerschap. Heeft mij echt van mijn rugklachten afgeholpen waardoor ik de laatste weken meer kan genieten.

Kira-Leigh

We hadden het idee dat onze dochter last had van verborgen reflux. Er bleek echter bij de eerste afspraak dat haar hele nekje vast zat door de langdurige bevalling. Na de eerste afspraak hadden we een heel ander kind. Ze was al niet heel moeilijk, maar nu was ze ook nog ontspannen. Dit merkte we voornamelijk in de maxicosi in de auto en tijdens het verschonen, dat ze niet meer zo krampachtig lag. Last van haar maag en darmen heeft ze ook nauwelijks meer gehad. Bij de derde afspraak was alles al zo goed als verholpen. Ik kan niks anders zeggen dan dat ik Lieven echt enorm aanraadt!

Dominic

Maanden lang last van me rug gehad. Lieven heeft me hier vanaf geholpen. Zeer kundig. Mocht ik weer een keer last krijgen, zal ik weer Lieven om hulp vragen. Bedankt.

Arjan

Toen mijn klachten ervoor zorgden dat nomale werkzaamheden niet meer mogelijk waren ben ik in behandeling gegaan bij Lieven. Zij heeft me er weer bovenop geholpen in enkele behandelingen en dat zowel op een aangename manier, altijd tijd voor een uitleg of toelichting. Het enige wat ik anders zou doen is dat ik volgende keer eerder haar hulp in zal roepen, bedankt Lieven!

Veroline

Onze zoon is voor de eerste keer bij Lieven op consult geweest toen hij 6 weken was. Hij was onrustig en sliep daardoor slecht, het aanraken van zijn hoofd en armen was hartverscheurend want dan ging hij ontroostbaar huilen. Daarnaast spuugt hij ook veel, waardoor de voedingen langer duurden en vaker plaats vonden.  Bij het eerste consult vertelde Lieven, terwijl ze bezig was, uitgebreid over wat ze deed en tegenkwam. Het bleek dat Emanuel zijn nek het grootste probleem was, hij kon zijn hoofd niet goed naar links draaien en had hij moeite om zijn kin op de borst te leggen. Lieven gaf aan dat het niet kunnen draaien van zijn nek nu voor de onrust kon zorgen en dat als we er niks aan zouden doen dat het mogelijk was dat er zich een voorkeurshouding zou ontwikkelen. Gelukkig was na de eerste behandeling de spanning in de nek met het draaien weg, thuis merkten we dat het aankleden en het wassen een stuk gemoedelijker ging en ook de onrust was minder. Nu na 3 behandelingen zijn de klachten bijna volledig verdwenen, hij spuugt nog af en toe maar er zit nergens meer spanning op zijn lijfje en hij slaapt een stuk rustiger.
Ik zou iedereen aanraden om met hun kindje een controle te laten doen want je ziet je kindje helemaal veranderen in positieve zin. Wij hebben nu een blij mannetje dat goed kan slapen en weinig last meer heeft.

Xaira

Bij ons kleine meisje was al snel duidelijk dat wanneer ze op haar ruggetje lag ze dit niet fijn vond. Ze is dan al vanaf dat ze geboren is op haar zij/buik gaan liggen met slapen. Ook in de box, kinderwagen en maxicosi had ze het zwaar wanneer ze op haar rug moest liggen. Je merkte dan vooral dat er slijmpjes naar boven kwamen.

Tijdens de babybeurs in de A58 zag ik Lieven staan en ben ik haar eens gaan praten waarbij ik ben gaan vragen of dit “normaal” is. Ze gaf vrij snel aan dat dit niet gewoon is bij een babytje en er waarschijnlijk wat zou zijn . Binnen een week kon ik al bij haar terecht.

Tijdens de eerste behandeling werd al vrij snel duidelijk dat er ongelofelijk veel spanning in het lichaampje zat van onze dochter. Lieven heeft deze behandeld en ons fijne tips gegeven hoe we dit thuis ook door masseren kunnen “verhelpen”. Omdat onze dochter soms ook met golven spoog kregen we ook de tip om haar voeding te verdikken. Dit werkt nog steeds perfect!!

Uiteindelijk hebben we 3-4 behandelingen gehad en geniet ons kleine meisje enorm wanneer ze nu op haar rug de weide wereld in aan het kijken is. Voor haar fijn maar zeker ook voor papa en mama !!

We hebben de behandelingen dan ook meer dan positief ervaren. Ze neemt de tijd voor je kind maar ook voor jouw als ouder. En zelfs wanneer de behandeling niet lukt vanwege een huilend kindje. Werd deze zonder kosten verzet naar een andere datum.

Marieke

Na een burn-out had ik al ruim een jaar vage kramp in mijn kuit. Iemand adviseerde mij eens een osteopaat te bezoeken, hier had ik nog geen ervaring mee. Binnen 2-3 behandelingen is de klacht geheel verdwenen! Super blij mee!

Sina

Ik bleef maar last houden van mijn maagstreek, ben toen naar Lieven geweest voor een behandeling. Na 4 behandelingen werden mijn klachten veel minder, Lieven heeft me hierbij goed geholpen. Daarnaast is Lieven een aardige, rustige vrouw waar ik me snel op me gemak voelde.

Piet

Wij zijn zeer tevreden over de behandelingen. Na de eerste keer voelde ik al verbetering. Ze is een aardige vrouw met veel kennis en ze legt het goed uit.

Moniek

Na langdurige rug- en buikklachten (prikkelbare darmsyndroom) adviseerde een vriendin om naar een osteopaat te gaan (in plaats van te blijven aanmodderen bij een fysiotherapeut). Zo kwam ik bij Lieven terecht. Ik heb vier behandelingen gehad en na elke behandeling werden zowel mijn buik- als rugklachten minder. Na vier behandelingen zijn mijn klachten vrijwel verdwenen. Het is een wereld van verschil hoe mijn lijf nu aanvoelt en hoe mijn lijf vóór de behandeling aanvoelde. Door deze zeer positieve ervaring raad ik iedereen aan om bij diverse klachten naar de osteopaat (Lieven) te gaan!

Carolien

Onze dochter Sara is middels een spoedkeizersnede ter wereld gekomen. Zij lag in stuit wat niet op was gemerkt bij de verloskundige. Vanaf dag 1 was Sara een slechte slaper en wilde absoluut niet in haar bedje liggen. Na allerlei tips te hebben geprobeerd kwamen wij via een vriendin bij Lieven terrecht. Toen ze ongeveer 6 weken was zijn we voor het eerst langs geweest. Ze bleek last te hebben van haar hoofd en nekje. Meteen na de eerste behandeling liet sara het al beter toe om in bed gelegd te worden en sliep zij een hele nacht door! Sara is door deze behandelingen verandert van druk en onrustig, naar een vrolijk en tevreden meisje. Lieven gaat met heel veel zorg en liefde te werk en neemt rustig de tijd voor jou en je baby! Na 4 behandelingen kan ik zeggen dat zowel Sara als wij als ouders dankzij Lieven nu veel meer kunnen genieten van elkaar.

Marco

Bij de huisarts spit vastgesteld. Deze adviseerde naar de osteopaat te gaan en eens kijken of er daar wat mogelijk was. Bij Lieven eerst een intakegesprek gehad en daarna gelijk de eerste behandeling. De eerste paar dagen na de behandeling alles nog erg stijf en pijnlijk. Maar na een paar dagen voelde het al veel beter. Voordat de tweede behandeling plaats vond had ik al geen klachten meer. Ze heeft alles nog eens nagekeken en was zelf ook tevreden.
Verdere behandeling was dan ook niet nodig.

Tess

Onze dochter was vanaf het begin een onrustige slaapster. Zo’n 3 keer per nacht even flink gillen daarna was het weer rustig. Na zelf thuis wat aanpassingen te hebben gedaan heb ik toch contact opgenomen met Lieven. Met duidelijke uitleg en therapie werden de klachten gelukkig minder! Ik zou Lieven iedereen kunnen aanraden. Ze heeft veel rust en geduld en onze dochter was volkomen op haar gemak bij haar! Bedankt Lieven voor de goede zorgen!!

Lara

Ik heb langere tijd rondgelopen met buikklachten. Buikpijn en opgeblazen zijn, dat is toch normaal? Niet dus! Bij Lieven geweest voor mijn buikklachten en na de eerste behandeling was het al aanzienlijk minder. Daarna werd het alleen maar beter. Lieven bevat een hele hoop kennis en dat geeft vertrouwen. Ze weet wat ze doet en creëert een prettige sfeer. Ze denkt altijd actief met me mee, dus zo krijg ik regelmatig nieuwe tips en adviezen. Erg tevreden!

Rinus

Ik wil graag mijn waardering uitspreken over de ontvangst en de wijze van behandeling bij Lieven. Ik ben zeer tevreden over de behandelingen en het resultaat. wanneer ik nog eens een behandeling nodig heb zal zeker voor Middelhoek Osteopathie kiezen!

Jorine

Na jaren veel last van mijn buik te hebben gehad ben ik uiteindelijk begonnen met osteopathie. Na een aantal behandelingen voelde ik mij gelijk veel beter! Inmiddels ga ik nog maar 1 á 2 keer per jaar voor een check naar Lieven en heb ik veel minder last van mijn buik, maar ook de verdere problemen die dit veroorzaakte (bijv pijn die uitstraalde naar mijn knie!). Lieven is niet alleen heel goed in haar werk, maar stelt je ook op je gemak tijdens de behandelingen en voorziet je van voldoende informatie. Aanrader dus!

Marleen

Door CVS ontstonden bij mij veel spanningsklachten. Bij de eerste afspraak controleerde Lieven mijn lichaam helemaal en kon ze me direct al helpen met een veel meer ontspannen lichaamshouding. Daarna was iedere afspraak een feestje! De behandelingen hebben zeker meegedragen aan het feit dat ik mezelf nu zga genezen beschouw. Lieven heeft ontzettend veel kennis en is prettig en relaxed in de omgang. Ik raad haar zeker aan iedereen aan!

Wendy

Begin juni ben ik bevallen van een prachtige zoon. Alhoewel ik redelijk snel herstelde, bleef ik wat gekke lichamelijke klachten houden. Tintelende handen, pijnlijke knieën, het gevoel hebben ‘scheef’ te lopen, gevoelige voetzolen… Kortom, het zat niet helemaal lekker. Ik wist niet zo goed wat ik hiermee moest, totdat mijn verloskundige me wees op Middelhoek Osteopathie. Na drie bezoekjes aan Lieven zijn mijn klachten verdwenen! Natuurlijk heb ik nog wel eens een pijntje / stijfheid, maar die had ik zonder zwangerschap / bevalling ook 😉  Toen onze zoon 8 weken oud was, zijn we ook met hem naar Lieven gegaan. Eigenlijk gewoon ter ‘controle’, omdat hij met de vacuümpomp is gehaald. Maar we zagen ook steeds meer een voorkeurshouding ontstaan. Eenmaal bij Lieven, zag ze dat er al een hele lichte afplatting was ontstaan. Door haar behandeling heeft hij hierna geen voorkeurshouding meer gehad. Aanrader dus!!

Christine

Bij Lieven ben ik terecht gekomen door rugklachten en een pijnlijke hamstring. Na een korte anamnese is Lieven gelijk met me aan de slag gegaan. Prettige ongedwongen sfeer in een prettige praktijkruimte (Middelburg). Lieven heeft veel kennis en geeft veel praktische tips die makkelijk toepasbaar zijn, zonder je de les te lezen. Na de behandeling voel je je een ander mens met meer bewustwording van jezelf.

Joke

Sinds enige tijd onder behandeling van Lieven, omdat ik veel last had van hoofdpijn en migraine. Ik heb vanaf het begin van de behandeling gevoeld dat ik er baat bij heb.Ik ben dan ook zeer tevreden hoe het nu gaat met mijn klachten.

Pierre en Anja

Mijn man en ik zijn via de huisartsenpraktijk terecht gekomen bij Middelhoek Osteopathie. Wij zijn uiterst tevreden over de behandelingen die we daar krijgen. Lieven is bekwaam en kundig in haar vak, geeft goede adviezen en stelt je op je gemak. Wij raden mensen uit onze omgeving aan om naar haar toe te gaan bij klachten.

Christle

Ik heb sinds de behandeling geen zere benen en geen zere buik meer! Dat heb ik nog geen dag gehad sinds ongeveer 10 jaar! Heerlijk!!! Ook drink ik nu veel meer water per dag en ik heb geen vocht meer in mijn benen en voeten. De hoofdpijn wordt steeds minder en ik besef wat ik mijn lichaam al die tijd heb aangedaan. Bedankt dat je me dat in hebt laten zien. Voel me nu al 5 jaar jonger.

Rick

Tijdens mijn intake gesprek kreeg ik een duidelijke uitleg over de “toestand” van mijn lichaam. De voorgestelde aanpak van de klachten was ook helder. En zo ervaar ik de hele behandelperiode tot nu toe, geen vage verhalen want alles is helder en duidelijk. Nog belangrijker is het resultaat en daar ben ik zeer tevreden over.

Christa

Regelmatig hoofdpijn en duizelingen frustreerde me enorm. Je denkt dan al snel aan stress, hormonen of gewoon een drukke week. Lieven heeft me twee keer kort op elkaar behandeld aan mijn hoofd, nek en rug en ik merkte meteen een enorm verschil! Geen duizelingen meer, nog wel lichte hoofdpijn en daarom vroeg Lieven mij nog een keer terug te komen na een maand of drie. Nu heb ik met Lieven afgesproken eens per half jaar langs te komen, zeg maar voor “onderhoud”. Zo kan ze eventuele blokkades op tijd behandelen en ik zit lekker in mijn vel! Ik vind het bijzonder, wat een “magie” een osteopaat! Alles in je lijf staat tot verbinding met elkaar en Lieven kan dat heel helder en nuchter uitleggen en gaat meteen aan de slag! Ik ben heel tevreden.

Maud

De osteopathie heeft bij mij erg goed geholpen! Iedere keer was ik blij dat ik weer mocht. De sfeer was er goed en het gaf een fijn gevoel. De behandelingen waren ook goed. Mijn ervaring is zeer positief want het doet wonderen.

Tim

Ik ben regelmatig voor m’n rug en nek behandeld.
Lieven is zeer kundig en legt goed uit wat er precies aan de hand is.
Ik kan altijd zeer snel terecht en ga nu periodiek bij haar langs voor ‘regulier onderhoud ‘. Na behandeling verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon

Andrea

Na een kijkoperatie in mijn buik bleef ik last van mijn arm houden. Ik liep eerst voor deze klacht bij de fysio maar zij konden helaas niets meer voor mijn arm betekenen. Ik ben naar Lieven geweest voor een behandeling en ze heeft me zo goed geholpen dat ik geen klachten meer heb. ik kan iedereen adviseren om hier naartoe te gaan.